Kako svojo ponudbo predstaviti, da bo vaša prodaja kar najbolj uspešna? V nadaljevanju je nekaj napotkov, ki naj vam bodo v pomoč pri oblikovanju dobrih oglasov, ki prodajajo.

Predmet prodaje opišite čim bolj natančno

Kupec mora vedeti kaj kupuje, in dobra predstavitev ga bo pritegnila. Predlagamo vam, da opišete izdelek ali storitev, navedete njegovo starost, uporabnost, ipd. Naštejte tudi morebitne pomanjkljivosti. Lahko pripišete tudi ‘zgodovino’ izdelka: kako ste ga uporabljali in kako ste bili z njim zadovoljni. Na Prodajinkupi.si lahko izdelek opišete mnogo bolj podrobno kot pri klasičnih oglasih.

Pomemben del opisa in ključne besede lahko poudarite ali obarvate. Cenike in tehnične podatke oblikujete v tabele. Sezname naredite v odstavkih. Opisu dodajte fotografije, povezave, elektronske naslove.

Če izdelka, ki ga prodajate, ne uspete prodati, lahko svoj oglas enostavno obnovite  tako, da kliknete na „Uredi oglas“ in ga nato ponovno oddate. Ni vam ga potrebno ponovno pisati - nenehno pisanje identičnih oglasov je namreč neprijetno opravilo.

Naziv izdelka ali storitve naj bo čimbolj natančen

Izogibajte se nedefiniranim opisom. Uporabljajte ključne besede - izognite se veznim besedam, kot so "in", "ali", "ker" ipd. Tako bo zainteresirani kupec vaš izdelek ali storitev tudi lažje našel.

V oglasu objavite več fotografij izdelka

Izjemno pomembno je, da v oglasu objavite tudi fotografije predmeta. Po naših izkušnjah se izdelek ali storitev, ki ima v oglasu 10 fotografij mnogo bolje prodaja kot tisti brez fotografij. Kako to storiti? Fotografije izdelkov ali storitev lahko objavite tako, da jih iz svojega računalnika prenesete na Prodajinkupi.com. K oglasu lahko brezplačno pripnete do 10 fotografij. Kliknite gumb Izberite slike in izberite fotografijo, ki jo želite prenesti.

Za oglas izberite primerno rubriko

Tako bodo vaš oglas videli pravi kupci.

V oglasu navedite realno ceno

Ljudje ne marajo oglasov s pripisom ‘cena po dogovoru’. Prihranite jim trud in napišite ceno, ki odraža vaša pričakovanja. Če izberete avkcijski oglas, postavite realno začetno ceno. Priporočamo, da ta cena ni nižja od najmanjšega zneska, za katerega ste izdelek ali storitev pripravljeni prodati.

V enem samem oglasu nikoli ne prodajajte več izdelkov ali storitev

Če boste v enem oglasu prodajali več izdelkov ali storitev kupci v množici oglasov na Prodajinkupi.si ne bodo nikoli izvedeli, kaj prodajate – takšni oglasi so nepregledni, povzročajo zmedo in ne morejo biti uvrščeni v pravo rubriko. Na ta način se bo tudi vaš izdelek slabše prodajal.

Povabite bralce oglasa, naj si ogledajo še druge izdelke ali storitve, ki jih ponujate na Prodajinkupi.si

Če boste uporabnike pozvali, naj si ogledajo še vaše druge izdelke ali storitve, ki jih ponujate naProdajinkupi.si, jim boste na ta način pokazali, da ste stalno prisotni in da se za svojo prodajo trudite. Kupci so takšnemu prodajalcu bolj naklonjeni.

Ne postavljajte zahtev

Če boste postavljali zahteve, kot denimo ‘odgovarjam samo na GSM’, boste že na začetku izgubili dobršen del kupcev. Kupci nimajo radi, da se jim ne prilagajate – poleg tega ne pozabite, da prodajate v spletnem sistemu, kjer je komunikacija preko elektronske pošte osnova za dobro poslovanje.

Napišite, kako ste pripravljeni poslovati

Če izdelek lahko pošljete tudi po pošti, potem to napišite!

Morebitne kupce prijazno povabite, naj vas kontaktirajo

Če ima vaš potencialni kupec dodatna vprašanja, odgovorite hitro in vljudno. Kot povsod, imamo ljudje tudi na spletu radi prijazne ljudi.

 

Mobilni pogled